Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.10.2013 16:52 - Какво не знаем за Омир и "Илиада"
Автор: tokorazisto Категория: История   
Прочетен: 2034 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 02.10.2013 16:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

„– Тумирите често идват при нас тук в саракта. Те знаят всичко, но то е кодирано и скрито в различни световни истории. Зад всеки мит или световна история стоят тумирите, които са вложили и скрили в тази история много важни неща за хората, бог и всеки един народ.

Чувал ли си за „Илиада”?

– Не, не съм чувал.

– В такива истории като „Илиада” например има кодирани важни неща за историята на човечеството. Само че разказът, за да бъде скрит, се прикрепва към някоя съвременна история. Така например в „Илиада” се говори за битката между различни светове и раси, но по-късно е вкарана в битката между народите, живеещи в тогавашния свят, около Морето в средата на земята (Средиземно море) и Евксински понт (Черно море).

Много хора, които не разбират, днес смятат, че в „Илиада” се говори за някаква война между гърци и троянци, всъщност няма нищо такова. Описаната битка въобще не е за този свят. Елена, Хектор, Агамемнон не са от този свят. Ахил е предвождал кимерийците, които днес са познати като българи. Иначе в тази история е описана една духовна битка между всички народи, живеещи на земята. Всеки един от тях е описан какво представлява и каква роля трябва да играе в света. В много по-късни времена гърците са присвоили тази история. Иначе, когато се е провеждала тази война, те въобще не са населявали днешните територии на Гърция. Древните пеласги са живеели на мястото на днешните гърци. Елините са живеели на север около град Пулпудева (днес Пловдив) и дори още по-насевер. И става така, че много столетия след Троянската битка елините се заселват по тези земи, но им харесва историята за Илион и си я присвояват. По същия начин те постъпват и с религиите и митовете на околните народи. Така например митовете за Олимп са били създадени за планината Арбат (Родопа), за планините в Мала Азия, но те ги взели и ги преразказали за планината Олимп.

 Седем антични града спорят за това в кой от тях е живял Омир и къде точно е създал своето велико произведение. Тези хора са незнаещи и виждат само видимия свят. Те не са посветени и не знаят, че столетия преди да бъде записана, „Илиада” е била пята от аеди, разказвана и допълвана от много хора. Първият човек, който решава да я запише, е Ликург. Той пръв събрал първите 8 песни, направил това в град Кеми. Това бил град в Мала Азия, който не бил заселен с гърци и бил построен на мястото на древна Троя. Езикът, на който записал поемата, не бил гръцки, а кемийски. В продължение на триста години, след като „Илиада” била написана, гърците дори не подозирали за съществуването на поемата, а не знаели и за историята около Троя. Когато се запознали с книгата, те много я харесали, превели я и започнали да претендират за авторство. Но те не знаели, че истинското име на първия човек, разказал за Троя, било Боян.

– Боян!!! – възкликнах аз. – Да не е бил колобър?

прочетете още...




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: tokorazisto
Категория: История
Прочетен: 156717
Постинги: 50
Коментари: 13
Гласове: 108
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930