Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.09.2013 18:40 - Хората ядат по седем-осем пъти повече храна, отколкото им е нужно.
Автор: tokorazisto Категория: История   
Прочетен: 2455 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
"Хората се хранят и поемат много повече храна, отколкото им е нужна. Тангра е определил колко храна е нужна на човек, за да може да се бори и живее. Когато ядеш малко и се съобразяваш какво и колко да ядеш, започваш да усещаш колко фини са енергиите, които управляват човешкото тяло и колко малко храна е нужна на човек, за да живее. Чувстваш се лек, чист, прозрачен. Тогава започваш да разбираш, че останалите хора ядат като прасета, поемайки огромни количества енергия. Когато изядеш толкова много и толкова силна храна, тя те замърсява, задръства те и насочва енергията ти от духовност към материални неща. Когато правиш това, губиш себе си, отделяш се от природата и от естественото ти състояние, не можеш да се самонаблюдаваш и опознаваш. (....)

Хората ядат по седем-осем пъти повече храна, отколкото им е нужно. Те правят това, защото ги е страх да не останат без сила. Те се опитват да запълнят празнината в себе си с храна. Храната им дава сили да съществуват, но в същото време тя им отнема възможността да усетят орендата. Повечето хора познават само един начин да си набавят сила, той е най-грубият и популярен, чрез храната. Когато хората получават сила по този начин, те не могат да проникнат през него и да видят, че има много други начини да се получи Сила, че има много по-фини същности на Силата. Силата на храната е като пожар, който пречи да се погледне през него и да се види Слънцето. Тя е груба и пречи да се види истинската Сила. Отвъд силата, получавана при ядене, се намира силата на орендата. Тя е много по-фина и незабележима. Когато намалиш храната, започваш да оценяваш нейното усвояване и прозираш за съществуването й. Тя ти дава сила чрез по-малки на пръв поглед енергии, но те всъщност са по-силни. Орендата е по-близо до силата на дишането, силата на водата и слънцето, до вътрешната сила. Когато намалиш храната, ще започнеш да откриваш орендата чрез тези сили, но и тях трябва да овладееш и подчиниш, докато най-накрая не остане чистата оренда, тази чиста Сила, изпращана ни от Тангра. (....)




Тагове:   Оренда,   българи,   история,   книги,


Гласувай:
2



1. tokorazisto - Човек не бива да допуска да бъде роб на стомаха си.
21.09.2013 18:55
Не бива да допуска гладът да го отклонява от Пътя. Ако цял живот живееш само за това да натъпчеш търбуха си, ще се превърнеш в животно. Вярно, ще си нахранен, но животът ти ще е загубил смисъла си. Ако Тангра е определил едно от препятствията ти в Пътя да бъде гладът, трябва да го преодолееш! Ако Тангра е решил Пътят ти на воин да се постигне с глад не би ли го постигнал?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tokorazisto
Категория: История
Прочетен: 156646
Постинги: 50
Коментари: 13
Гласове: 108
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930